Retkiä aavikolle

Mä olen niin rakastunut aavikkoon ja sen tunnelmaan. Voisin viettää aikaani tuntikausia tutkien, ihaillen ja vain istuen. Aavikolla on erilaisia tunnelmia. On vuoria, kumpuja, laaksoja, kivistä, hienoa hiekkaa, punaista hiekkaa.. niin paljon ihmeellistä katsottavaa. Tässä kuvia yhdeltä retkeltämme, minkä teimme kahden muun perheen kanssa. Matkalla tuli ihan järkyttävä hiekkamyrsky, välillä jopa niin että moottoritietä ajaessamme näkyvyys oli n. metrin eteenpäin.. Onneksi hiekkaa ei enään määränpäässämme ollut, muutakuin maassa ;)




Tässä kauniita Kameliomenoita, joita kasvaa aavikolla. Kameliomenat ovat myrkyllisiä, mutta niitä voi kuitenkin kerätä esim koristeeksi kulhoon. Niiden sisällä on siemeniä, jotka ovat kuin helistimiä kun niitä heiluttaa. 


 Kiivettiin korkealle vuoren huipulle. Näkymät alas laaksoon ovat upeat. Lapsetkin ovat oppineet nauttimaan näistä retkistä ja maisemista.


Tehtiin hienoja löytöjä maasta. Näiden tutkimiseen voisi käyttää tunteja, meidät pysäytti nopeasti tuleva pimeys. 

 Kivien seassa oli kuin luita olisi ollut hautautuneena maahan. Ties vaikka luut kuuluisivat jollekin hirmuliskolle, joka saalisti merellä aikoinaan. Täältä voi löytää esim hain hampaita, valitettavasti niitä ei ole meidän silmiimme vielä osunut. Mutta monen monta fossiilia olemme kyllä nähneet :)




 Löytöjä olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta aika tuli vastaan.. Luulen että lapsetkin ovat oppineet niin paljon erilaisista maaperistä ja elämästä maapallolla, ettei näitä asioita pysty kirjoista opiskelemaan.
Ja tietenkin mielikuvitus alkoi laukkaamaan kun keksimme tarinoita hirmuliskoista ja dinosauruksista, jotka aikoinaan asuivat täällä, mutta nyt niistä oli vain jäänteitä jäljellä... Ehkäpä laitankin lapset kirjoittamaan seuraavan aineen aiheesta :)

Kommentit