Paras pikapulla!

Mä rakastan kokkailla ja leipoa 😍 Onneksi kaksi nuorinta lasta on omaksunut samat taipumukset! Laura tykkää tehdä ruokaa ja Henri leipoa, aika täydellistä!
Mulla on keittokirjoja pienen kaupan verran ja oikeesti musta on rentouttavaa ottaa kuppi kahvia ja alkaa selailla niitä. Ruoanlaitossa oon tosi spontaani, enkä yleensä seuraa ohjetta vaan sovellan ja teen muistista. Mun Isoäitini oli ehkä maailman paras leipuri 💕 Mummilassa oli aina tuoretta pullaa, rahkapiirakkaa, omenapiirakkaa tai muita herkullisia leipomuksia. Mikä olikaan parempaa kuin istua Mummilassa keittiön pöydän äärellä lasillinen maitoa edessä ja pullapitkosta pala, joka voideltiin voilla.. NAM! Niin kivoja muistoja joita miettiessä tulee oikeasti ikävä Mummia ja samalla herättää itseni miettimään millaisen muiston haluan itse jättää lapsilleni ja ehkä joskus lapsenlapsilleni?!



Onnea on poika, jonka teki mieli korvapuusteja. Täältä Saudeista ei saa meidän tottumusten mukaisia korvapuusteja, niinpä Henri alkoi leipomaan niitä itse. Kahviloissa ja kaupoissa kyllä myydään kanelipullaa, jonka taikina ei maistu millekkään ja päälle on kaadettu kilo makeaa sokerikuorrutetta.

Tänään on taas aika leipoa, mutta nyt mennään pikapullalla! Tämän helpompaa ja parempaa ohjetta en ole itse löytänyt. Ohje on löytynyt aikoinaan netistä ja sitä ollaan hieman itse sovellettu.

Herkkupulla pikana:

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
ripaus kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 dl sulatettua voita/rypsiöljyä
Päälle raesokeria ja vielä valmiin herkun päälle halutessaan tomusokeria

Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa yhteen ja kaadetaan voideltuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.





Kommentit