Syyskuun juttuja

Tässä hieman juttua ja kuvia tänne tulosta!
Aamulla oli aikainen lähtö ja herätys oli klo 3.30. Viimeiset tavarat sain pakattua vasta puolenyön jälkeen, joten yöunille ei jäänyt kauheasti aikaa. Se ei onneksi haitannut, saisihan levätä perillä ;) 

Enemmän päänvaivaa tuotti laukut ja niiden paino.. En tiedä miten ne nyt painoivat niin paljon. Tosin olihan sinne pakattu molempien lasten koulukirjat, pari läppäriä, pokkareita, työmapit, suklaata, salmiakkia, tummaa leipää ja kenkiä&vaatteita. Mutta ylipainoa oli kertynyt yhteensä 10 kiloa... En jaksanut enään illalla välittää tästä ja päätin lähteä noilla, purettaisiin sitten tiskillä laukusta kirjoja käsimatkatavaroihin. 
Mutta yllätyksekseni virkailija ei sanonutkaan siitä mitään ja laukut lähtivät eteenpäin. Tosin Dubaista Riyadhiin virkailija mietti laukkujen painoa (siis yhteispaino ei ollut ongelma, koska kaikki Saudeihin menevät saavat laittaa kaksi laukkua ruumaan) jospa olisimme ottaneet laukuista tavaraa isoon muovikassiin, joka olisi kelmutettu ja näin saatu uusi laukku :) Mutta päätti lopulta antaa laukkujen lähteä sellaisenaan. 
Ja meinasi siinä samalla hukata yhden laukkumme.. Päästi sen menemään hihnalle ilman merkintää, onneksi me huomattiin se ja pyydettiin pysäyttämään hihna ja tarkastamaan lappu. Ei meinannut ensin uskoa, mutta lopulta näin tehtiin ja tosiaan laukusta puuttui laput... No sattuuhan näitä ;) 
Lounas Frankfurtin kentällä. Odotus aikaa seuraavan lennon lähtöön on 6 tuntia, mietittiin jos oltaisiin lähdetty käymään Frankfurtin keskustassa, muttei sitten jaksettukaan. Löydettiin kiva ja rauhallinen oleskelualue, missä oli lepotuolit ja pistorasiat vieressä.. Menihän se aika pelaten ja lukien :) 

Eka aamu Dubaissa. Hotellissa olikin huoneistot, eli meillä oli 2 makuuhuoneen, keittiön ja olohuoneen asunto :) Tilaa riitti! 
Aamukahvi parvekkeella ja se pakollinen äiti-tytär selfie ;) 

Burj Khalifa ja hetki ennen vesi/valo-show'n alkua. Rakennus oli niin korkea, ettei mua olisi saanut sinne ollenkaan.. Antennin korkeus 828m ja ylinkerros  636 metriä eli tällähetkellä maailman korkein rakennus. 

Lapset ostivat matkamuistoksi pienet pullot värillistä hiekkaa, johon saivat itse valita kuvan, jonka kaveri taitavasti hiekalla ja tikulla teki! Ja toki siihen tuli Dubai 2015 ja oma nimi :) 

Lapset tutkimassa dinosauruksen luurankoa joka on Dubai Mall ostoskeskuksessa. Ostoskeskus oli valtava, liikkeitä siellä oli yli 1200, eli ei ehditty kaikissa käymään ;) Mutta nähtiin luistinrata ja akvaariossa saimme menemään useamman tunnin. 



Tutustuttiin hain kasvatukseen ja elämään, sekä moniin muihin meressä asuviin eläimiin. Oli ihana seurata miten lapset olivat niin kiinnostuneita kaikesta ja jaksoivat etsiä tietoa miten ja missä mikäkin eläin elää. Akvaario oli kyllä hieno kokemus! 


Kiva oli palata lämpöön, Suomen kesän jälkeen ;) Tosin vähempikin olisi riittänyt, vielä nimittäin päivisin on lämmintä reilu +40 astetta, eikä meressä käyntikään virkistänyt. Meri vesi oli nimittäin aivan liian kuumaa, se ei tuntunut hyvälle. Jopa lapset sanoivat ettei siellä voi olla kauaa. Luulen että sekin oli lähemmäs 40 astetta. Mutta kivaa vaihtelua se toi ja uusi kokemus uittaa itseään noinkin kuumassa vedessä. 

Miniloma oli pian ohi ja koitti paluu Saudikotiin :) 





















Kommentit