Loma Bahrainissa

Tässä vähän jälkijunassa päivitystä toukokuisesta Bahrainista!

Ennen Suomeen tuloa, ehdimme pitää pienen muutaman päivän loman Bahrainissa. Meiltä ajaa Bahrainin rajalle noin 3,5h, rajan ylitys onkin sitten toinen asia... Menomatkalla tulleissa meni noin tunti,  mutta paluumatkalla tullijonot olivat isot ja silloin aikaa meni reilusti yli 2 tuntia. 
Ihan ex-tempore ei voida lähteä Saudeista toiseen maahan, siihen tarvitaan maastapoistumisviisumi, jonka kyllä saa 1-2 päivässä. Tavallaan hassua, koska myös tänne tuloon tarvitaan viisumi. Rajalla oli useita tarkastuspisteitä, joiden läpi mennään ja siksi kaikki kestää kauan! 

Bahrain on ihan toisenlainen arabimaa kuin Saudit. Naiset saavat ajaa autoa, naisten ei tarvitse käyttää abayaa, hotelleista saa alkoholia.. Siksi useat Saudit menevät sinne lomalle, ihan niinkuin mekin :) 
Hauska oli seurata viereisissä autoissa olevia Saudinuorukaisia, vielä omalla puolella kaikilla oli valkoiset "mekot" ja huivit päässä, heti kun raja oli ylitetty, samassa autossa oli shortseihin ja t-paitaan sonnustautuneita nuoria miehiä. Voin vain kuvitella sitä innostuksen määrää joka heillä on päästessään ns. vapaaseen maahan. Juoda olutta ja nähdä naisia pikkubikineissä.. Tai toisaalta kai ne kaikki miehet on lopulta samanlaisia =)
Matkalla kohti Bahrainia. Onneksi tiet ovat hyvät ja menomatkalla saimme ajaa ihan rauhassa, ilman liikennettä. 
Matkan varrella oli sattunut ja tapahtunut ;) 
Laskimme että näimme mennessä tienposkessa 8 tieltä suistumista.. Mitä sitten lie tapahtunut.. 😳


Olimme varanneet hotellin rannalta, mereen oli päästävä uimaan :) 
Lapset olivat ihastuksissaan hotellista ja niin myöskin mekin. Olimme varanneet huoneen, johon piti mahtua 4 hlöä, mutta vastaanotossa selvisi ettei sellaista huonetta ollut enään vapaana.. Joten meille tarjottiin joko kahta normihuonetta tai pikkaisen lisämaksua ja ylimmänkerroksen huoneistoa, johon kuului oma yleinen oleskelutila ylimmässä kerroksessa, josta sai juotavaa ja ruokaa. Kaikki siis kuului huoneen hintaan. Pikainen laskutoimitus; meidän tapauksessa kannatti maksaa hieman lisää ja ruokaa & juomaa saisi ottaa "maksutta". Ensimmäisenä suuntasimmekin sinne syömään ja kuohuviinille ja oluelle! 
Voit katsoa hotellin sivut tästä: http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/Bahrain/Default.htm




Aamiaisella Lauran kanssa

Ranta oli ihana ja vesi lämmintä. Lapsille kasvoi evät selkään ;)  Taustalla näkyvä ranta kuului myös hotellille, uimme sinne muutaman kerran keräämään simpukoita.


Näkymää uima-allasaleelta 




Loma meni nopeasti ja tätä paikkaa voin lämpimästi suositella! Ainakin mä haluun tänne uudestaan :)













Kommentit