Perjantain viettoa

Taas tuli perjantai joka on Arin ainoa vapaa päivä viikossa, joten päätettiin lähteä kaupungille. Parasaika on lähteä aamupäivästä, koska silloin on vielä rauhallista.

Ja oon ihan unohtanut kirjoittaa rukousajoista... Ne hallitsee elämää täällä! Vaikka me ei rukoillakaan, niin aikoja on pakko seurata ja ajoittaa oma aikataulu niihin! Koska rukousaikaan kaikki kaupat menee kiinni noin puoleksi tunniksi. Vaateliikkeet yms. kaupat tyhjennetään ja ovet pistetään säppiin, ruokakaupoissa saa olla sisällä, mutta kassat on kiinni. Sisään ei pääse, mutta ulos ilman ostoksia toki pääsee.
Tästä mä seuraan rukousaikoja jotta osataan varautua ajoissa niihin. Yleensä koitetaan mennä syömään juuri ennen rukousta, koska ravintolaan saa kyllä jäädä syömään jos on jo sisällä. 
Rukousaikaa ei voi olla huomaamatta, tai lähinnä kuulematta! Ensimmäisten viikkojen ajan, heräsin joka aamu ekaan rukoukseen noin klo 05.20. Mutta enään en siihen herää 😁 Täällä ei taida olla paikkaa mihin rukous"laulut" ei kuuluisi. Moskeijoita on joka puolella ja niissä on kaiuttimet ulkona, jotta varmasti kaikki kuulevat ne! Mutta kaikkeen näköjään tottuu! 

Ajettiin Kansallismuseon pihaan, josta lähdettiin kävelemään ja katsomaan paikkoja. Harmiksemme museo oli vielä kiinni, joten täytyy tulla toiste uudestaan. Se olisi auennut vasta klo 16, muttei jaksettu kuluttaa enempää aikaa. 

Täällähän ei yleensä voi kävellä kaupungilla tai missään muuallakaan. Puistoja täältä kyllä löytyy ja niissä sitten onkin ihmisiä viettämässä aikaa. Tosin löydettiin kaupungilta pitkä ja hieno ostoskatu, jossa on leveä kävelykatu. Kadun varressa oli ravintoloita, osassa oli terassit! Niitä ei täällä kauheasti ole ja taitaa terassit olla muutenkin ihan uusi juttu täällä. Yleensähän ravintoloissa on kaksi puolta: Single men ja Families. Miesten puoli on avoin, mutta perhepuolella on usein jokaisen pöydän ympärillä verhot. Pikaruokapaikkojen kassat ovat aina jaettu puoliksi sermillä, toinen miehille ja toinen perheille. Jottei yksinäiset miehet vaan pääse vikittelemään perheellisiä tai ylipäätään naisia! 

Perhe piknikillä. 

Saudit tykkää kokoontua piknikille, paikalla ei niin ole väliä.. Kerran nähtiin maantien viereen pysähtynyt auto ja hiekalla perhe oli piknikillä.. Paikka ei ollut mitenkään kaunis, vaan ihan keskellä ei mitään ja muut autot ajoivat vierestä ohi. Maassa maan tavalla 😝 

Kulkukissoja

Ihmiset ruokkivat niitä, ja yllättävän hyvässä kunnossa ne näyttivät olevankin. En tosin antanut lasten koskea! 

Suurinosa oli vielä pentuja, suloisia! 

Täällä on valokuvaus julkisissa paikoissa kielletty. Siitä voi saada sakon, joka ei muistaakseni ollut mikään pieni. Tosin lähes kaikilla on nykyisin älypuhelimet ja niissä kamerat, joten Saudit ottavat itsekin paljon kuvia. Tämä maa elää tiettyä murroskautta, monet asiat on kielletty, mutta silti niitä rikotaan. Eli niin nämäkin kuvat on napattu nopeasti ja salaa..


Tässä mies kolmen naisen kanssa, tosin yksi vähän sivussa, niin ei näy kuvassa. Hmmm.. Täällähän saa olla 4 vaimoa, mutta tietääkseni kaikkien pitää olla tasa-arvoisia keskenään ja kaikista pitää pitää yhtähyvää huolta. Olis se rankkaa 😝 

Kello alkoi lähenee neljää ja ihmisiä alkoi tulla paljon lisää, joten me päätettiin lähteä lapsille luvattuun paikkaan... Lelukauppaan! 


Lelujen hinnat oli paljon halvempia kuin Suomessa. Mukaan lähti kaksi pakettia tyttöjen koruhelmi-settiä ( a' 2,50€), josta pääsee siis itse tekemään erilaisia koruja, isoja saippuakupla jutskia (a' 0,50€) ja autorata ( 25€). Toki täällä on myös kansainvälisiä leluketjuja, missä hinnat on korkeemmat. 
Ja sitten päästiinkin lähtemään kotiin. Liikenne oli jo ruuhkautunut ja osittain seisoi, mikä on ihan tavallista ja arkipäivää täällä! 
Kierreltiin pikkukatuja ja näin vältettiin pahimmat ruuhkat. Ja samalla löydettiin kauppakatu, jossa myytiin halvalla silkkikukkia, puutarhakalusteita yms. Pysähdyttiin pikaisesti kysymään ison noin 2m korkean ruukkupalmun hintaa, noin 35€. Ja siis siitä hinnasta alettaisiin sitten tinkiä! Tällä kertaa jätettiin se ja päätettiin palata viikonpäästä uudestaan kaupantekoon! 
Kotimatka kesti reilun tunnin liikenteen takia, kun ilman ruuhkaa se olisi ollut noin 15 minuuttia. 

Illalla nautittiin lämpimästä illasta terassilla istuen. 








Kommentit