Aika kuluu ja mitään en oo saanut tänne kirjoitettua...

Onpas huono omatunto kun en oo kirjoitellut tänne mitään.. Paljon on kuitenkin tapahtunut, joten jospa yrittäisi jatkossa olla aktiivisempi ☺️

Ollaan käyty aavikolla ajelemassa mönkkäreillä. Kun ajettiin paikalle ja noustiin autosta, meidät ympäröi joukko mönkkäreitä vuokraavia miehiä. Jokainen halusi esitellä omaansa ja yrittivät jopa väkisin viedä poikia omien ajokkiensa luokse. Meidän onneksi paikalle saapui ryhmä Aasialaisia ja osa myyjistä lähti heidän kimppuun 😉 Lopulta löysimme hyvät mönkkärit ja ajelu aavikolla pääsi alkamaan. Emme lähteneet pitkälle, vaan lähinnä pörräsimme lähettyvillä. Henrille ajelu oli ihan uutta ja poika innostuikin siitä niin, että haluaa alkaa harrastamaan sitä 😁☺️
Iltapäivällä meno aavikolla kiihtyi.. Sinne alkoi virrata Saudeja omilla lava-autoillaan ja maastureillaan. Meno oli kuin villissälännessä! Katsottiin parhaaksi lähteä pois ennenkuin jotain sattuu, en halua olla






Matkalla takaisin kotiin! Perjantaisin teillä on rauhallisempaa, koska Saudeilla on silloin vapaapäivä, tosin kaupungissa ruuhkat alkavat viimeistään alkuillasta. 

Liikenne täällä voi sujua hyvin ja nopeasti, mutta useimmiten ei! Tiet ovat usein 3-4 kaistaisia ja niissä ajetaan miten sattuu. Ohitse mennään vaikka tienpengertä pitkin jos ei muuten päästä. Punaisissa valoissa voi takaa kurvat ihan eturiviin, ei haittaa vaikka nokka olisikin jo risteyksessä.. Torvet soivat vähän väliä, mutta se on ihan normaalia ja sillä vain kerrotaan muille että olen tulossa 😁 Tavallaan liikenne menee sujuvasti ja aina löytyy tilaa, viimeistään pienemmällä autolla liikkeellä oleva väistää isompaa. Tosin kaikissa autoissa on kolhuja yms. Saattaapa viereisen auton kuski olla noin 11 vuotias poika tai Isä joka pitää pientä lastaan sylissä.. 

Saudi Arabiahan taitaa olla ainoa maa, jossa naiset eivät saa ajaa autolla. Toisaalta oon ihan tyytyväinen, en nimittäin haluaisi lähteä täällä ajamaan. Tämän takia meidän compoundilla ( aidattu ja vartioitu asuinalue ) on järjestetty kuljettaja ja aikataulu aina kuukaudeksi kerrallaan. 
Ensimmäinen kuljetus lähtee aina aamuisin klo 9 ja seuraava iltapäivisin klo 14. Kuljettaja vie ennalta sovittuun kauppakeskukseen, jättää oven eteen ja odottaa lähellä kunnes olemme valmiit ja noutaa taas oven edestä. Toisaalta ihan luksusta 😄 Nostaa ostokset kärryistä takakonttiin ja itse vain hyppäät kyytiin! 




Kuva on otettu Al Faisaliahin näköalatasanteelta. Ilma oli hieman hiekkainen, joten näkyvyys ei valitettavasti ollut paras mahdollinen. 

Tästä näkee kuinka paljon täällä on taloja, useimmat ovat kuitenkin vain maksimissaan 3.kerroksisia. Toki ihan keskustassa on korkeampiakin, mutta useimmat niistä ovat toimistoja, sairaaloita, kauppakeskuksia tms. 

Koko perhe yhdessä herkuttelemassa

Herkkupöytä 😛 




Kommentit